سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پارسی سامانه

بهترین درمان خانگی عفونت گوش بزرگسالان (علائم شایع آن)

برخی از درمان‌های خانگی مانند داروهای بدون نسخه و کمپرس سرد و گرم می‌تواند برای عفونت گوش مفید باشد. در این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی درمان‌های خانگی عفونت گوش می‌پردازیم.

 

 

 

علائم عفونت گوش بزرگسالان

برخی از افراد ممکن است حتی شنوایی خود را در یک یا هر دو گوش از دست بدهند. در گوش‌های فردی که دچار عفونت شده، فشار مداوم احساس می‌شود. گاهی چرک یا عفونت از آن خارج شده، همچنین درد یا ناراحتی خفیف در داخل گوش بسیار احساس می‌شود.

 

البته اگر هر دو گوش شما دچار عفونت شده باشد، علائم شدیدتر است.

علائم عفونت گوش در کودکان

علاوه بر علائمی که برای عفونت گوش در بزرگسالان ایجاد می‌شود، کودکان ممکن است مبتلا به سایر علائم شوند که در ادامه این مطلب از جوان ایرانی با هم بررسی می‌کنیم.

 

کودکان مبتلا به عفونت گوش، ممکن است مبتلا به تب، عدم واکنش به صداهای خاص، از دست دادن تعادل، کشیدن گوش خود، سردرد یا بی‌قراری شوند. همچنین ممکن است اشتهای خود را از دست بدهند.

 

توجه کنید اگر کودک شما کمتر از 6 ماه سن دارد و مبتلا به تب و سایر علائم گوش است، سریع به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر فرزند شما تب بالاتر از 39 درجه سانتی‌گراد یا گوش درد شدید دارد فوراً به متخصص مراجعه کنید.

 

 

 

علت عفونت گوش چیست؟ (6 دلیل مهم)

 

 

برای اینکه از عفونت گوش پیشگیری کنید یا اینکه به درمان آن بپردازید، ابتدا نیاز است که با علت آن آشنا شوید. در ادامه این بخش از مجله جوان ایرانی به بررسی علت عفونت گوش می‌پردازیم.

 

1) آلودگی هوا

یکی از علت‌های شایع عفونت گوش، آلودگی هوا است. قرار گرفتن در معرض دود دخانیات، آلودگی هوا و سایر سموم محیطی، احتمال ایجاد عفونت گوش را افزایش می‌دهد.

 

2) اختلالات مادرزادی در زمان تولد

برخی از اختلالات مادرزادی مانند سندروم دان یا لب‌شکری، به علت تفاوتی که در ساختار استخوانی و عضلانی نوزاد ایجاد می‌کند، خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.

 

3) سن افراد

معمولاً کودکان در سنین 6 ماه تا 2 سالگی به دلیل اینکه سیستم ایمنی آن‌ها در حال تکامل است، احتمال ابتلا به عفونت گوش نیز در آن‌ها بیشتر است. همچنین کودکان قبل از 6 ماهگی، مستعد ابتلا به عفونت گوش هستند.

 

4) تغذیه اشتباه نوزادان

نوزادانی که با شیر مادر تغذیه نمی‌کنند یا اینکه نوزادانی که به صورت خوابیده شیر می‌خورند، احتمال ابتلا به عفونت گوش در آن‌ها بسیار بیشتر از سایرین است.

 

5) آلرژی فصل‌های مختلف سال

در برخی از فصل‌های سال به دلیل اینکه گرده گیاهان و گرد و غبار در آن‌ها بیشتر است، درنتیجه احتمال ابتلا به عفونت گوش نیز در برخی از افراد بالا می‌رود.جوان ایرانی (irjavan.com)

 

6) ضعف سیستم ایمنی

شما عزیزان باید بدانید که اگر سیستم ایمنی شما ضعیف است، بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به عفونت گوش هستید. همچنین افرادی که مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند پسوریازیس یا اگزما هستند، خطر ابتلا به عفونت گوش در آن‌ها بسیار زیاد است.

 

 

 

روش‌های پیشگیری از عفونت گوش

در این مطلب از مجله جوان ایرانی نکات مهمی را شرح می‌دهیم تا خطر ابتلا به عفونت گوش کاهش یابد.

 

سعی کنید از سرماخوردگی و سایر بیماری‌های واگیردار پیشگیری کنید. حتماً به فرزندان خود آموزش دهید که مرتب و به صورت کامل دستان خودشان را شستشو دهند‌‌. به هیچ وجه برای نوشیدن و خوردن غذا از ظروف مشترک استفاده نکنند.

 

هنگام عطسه در بازوی خود، سرفه یا عطسه کنند.

 

درجایی که فرزندان دیگر هستند، مدت زمانی که در مجاورت آن‌ها قرار می‌گیرند را محدود کنید.

 

اگر فرزند شما بیمار است او را به مدرسه نفرستید یا اینکه از مجاورت در کنار کودکان دیگران نیز خودداری کنید.

 

دوری از دود سیگار

دود سیگار علاوه بر اینکه برای خود آن فردی که سیگار می‌کشد مضر است، برای سایر اطرافیان نیز عوارض بسیار زیادی دارد. در مکانی که زندگی می‌کنید باید مطمئن شوید که هیچ‌کس آنجا سیگار نمی‌کشد. درواقع یک محیط عاری از دود را برای خود فراهم کنید.

 

شیر دادن به کودکان

اگر فرزند خود را تازه به دنیا آورده‌اید حداقل به مدت 6 ماه به کودک خود شیر دهید. شیر مادر حاوی انواع آنتی‌بادی‌هایی است که از عفونت گوش پیشگیری می‌کند. اگر فرزند شما با شیشه شیر می‌خورد او را در وضعیت عمودی قرار داده و شیر را در دهانش قرار دهید. به هیچ وجه هنگامی‌که کودک شما دراز کشیده، شیشه شیر را در دهان کودک نگذارید. حتی مشاهده شده برخی از مادرها هنگامی‌که کودک خودشان در گهواره است به او شیشه شیر می‌دهند. در حالی که این کار بسیار اشتباه است.

 

واکسن زدن

در هر فصلی واکسن مناسب آن فصل را دریافت کنید. واکسن‌های آنفولانزای فصلی، پنوموکوک و واکسن‌هایی که به پیشگیری از عفونت گوش کمک می‌کند را تحت نظر پزشک استفاده کنید‌.

 

مصرف ویتامین دی برای پیشگیری از عفونت گوش

در لحظه اول شاید این‌گونه تصور کنید که ویتامین دی هیچ ارتباطی با درمان عفونت گوش ندارد، اما این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی شده، درنتیجه خطر ابتلا به عفونت گوش در شما کاهش پیدا می‌کند. شما می‌توانید مکمل ویتامین دی را مصرف کنید، حتی از طریق غذا، همچنین از طریق مکمل‌ها و نور مستقیم خورشید، نیز این ویتامین قابل دریافت است.

 

 

 

زمان مراجعه به پزشک

اگر درد و التهاب گوش شما توسط درمان‌های خانگی بهبود نیافت و همچنان چرک و عفونت از گوش شما خارج شد، به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر تب بالای 38 درجه داشتید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. هرچند زمان مشخصی برای بهبود این وضعیت شما نمی‌توان در نظر گرفت، اما معمولاً باید بین 7 تا 10 روز عفونت گوش شما بهبود یابد.

 

 

 

ممنوعیت‌های زندگی برای عفونت گوش

اگر مبتلا به عفونت گوش هستید به هیچ وجه شنا نکنید. همچنین در هوای سرد توسط کلاه، گوش‌های خود را به خوبی بپوشانید. به طور کلی سعی کنید آب وارد گوش شما نشده و در مجاورت هوای سرد نیز قرار نگیرید.

 

 

 

درمان‌های خانگی عفونت گوش بزرگسالان

 

 

درمان‌های توصیه شده توسط پزشک مانند داروهای مسکن تا درمان‌های خانگی مانند روغن زیتون و سیر ممکن است مفید باشد.

 

اما توجه کنید که در اکثر اوقات عفونت گوش خود به خود برطرف می‌شود. حتی اگر شما به متخصص مراجعه کنید، آن‌ها در تجویز آنتی‌بیوتیک تردید دارند. پزشک به طور دقیق بررسی می‌کند که آیا شما مبتلا به عفونت شدید هستید یا خیر. همچنین اگر فرد بسیار جوانی باشید که بدن شما توانایی مقابله با عفونت‌ها را داشته باشد آنتی بیوتیک تجویز نمی‌شود.

 

داروهای بدون نسخه

هرچند داروهای بدون نسخه عفونت گوش را به صورت سریع درمان نمی‌کنند، اما می‌تواند باعث کاهش درد گوش شما شود. برای نوزادان بالای دو ماه تحت نظر پزشک می‌توان از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد. اما دقت کنید به کودکان خود هرگز آسپرین ندهید، زیرا آن‌ها را در معرض یک بیماری نادر به نام سندروم ری قرار می‌دهید.

 

کمپرس سرد و گرم

اگر دچار عفونت گوش شده باشید، می‌توانید از کمپرس سرد و گرم بهره ببرید. برای کمپرس سرد، چندین تکه یخ را در داخل یک کیسه گذاشته و آن کیسه را با یک حوله مرطوب بپوشانید. هر 10 یا 15 دقیقه یک‌بار روی گوشی که عفونت کرده قرار دهید.

 

همچنین می‌توانید برای تسکین درد آن از کمپرس گرم بهره ببرید.

 

شما عزیزان باید دقت کنید که کمپرس سرد و گرم عفونت گوش را درمان نمی‌کند، اما باعث کاهش التهاب این ناحیه شده و گوش شما را بی‌حس می‌کند.

 

استفاده از روغن زیتون

هیچ تحقیق ثابت شده‌ای وجود ندارد که نشان دهد روغن زیتون باعث درمان عفونت گوش می‌شود، اما به کاهش درد کمک می‌کند. زیرا این نوع روغن خاصیت ضد باکتریایی دارد.

 

یک گلوله پنبه را در روغن زیتون خیس کنید، البته طوری با روغن آغشته کنید که از آن چکه نکند. سپس بر روی گوشی که عفونت ندارد دراز بکشید و دو تا سه قطره روغن زیتون در گوشی که عفونت کرده بریزید. سعی کنید به مدت چند دقیقه در همین حالت بمانید تا روغن به خوبی به کانال‌های گوش شما نفوذ کند.

 

همچنین می‌توانید آن پنبه آغشته شده به روغن را در گوش خود قرار دهید و کمی دراز بکشید و سپس بلند شوید.

 

این کار را می‌توانید سه تا چهار بار در روز تکرار کنید. البته دقت کنید که بهتر است قبل از استفاده از روغن زیتون با متخصص مشورت کنید.

 

استفاده از زنجبیل

از آنجایی که زنجبیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد، افراد زیادی به عنوان یک داروی سلامتی در رژیم غذایی خود قرار می‌دهند. شما عزیزان می‌توانید از زنجبیل نیز بهره ببرید، اما دقت کنید به هیچ وجه نباید آب زنجبیل یا روغن آن را داخل گوش بریزید. بلکه می‌توانید از آن به عنوان ادویه در غذاها استفاده کنید تا التهاب بدن شما کاسته شود.

 

استفاده از سیر

طی تحقیقات انجام شده توسط مجله جوان ایرانی مصرف سیر باعث کاهش طول مدت سرماخوردگی می‌شود. همان‌طور که می‌دانید سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماری‌های این‌چنینی یکی از علت‌های شایع عفونت گوش هستند. اما در مورد اینکه سیر در این دوران مفید است یا خیر، باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد‌. به طور کلی از آنجایی که سیر دارای خواص ضد میکروبی است، گاهی اوقات به عنوان قطره گوش برای درمان عفونت آن بسیار مفید است.

 

البته دقت کنید سیر و سایر اجسام خارجی را در داخل گوش قرار ندهید. می‌توانید سیر را با روغن زیتون ‌مخلوط کرده و داخل گوش بریزید.

 

ذکر این نکته ضروری است که سیر ممکن است با برخی از داروها تداخل داشته باشد، بنابراین قبل از مصرف سیر و هرگونه مکمل حاوی آن با پزشک خود مشورت کنید.

 

استفاده از سشوار

هرچند در ابتدا ممکن است تصور کنید که سشوار هیچ تأثیری برای درمان عفونت گوش ندارد، اما خبر خوب این است که واقعاً سشوار می‌تواند مفید واقع شود. هنگامی‌که دوش می‌گیرید و از حمام خارج می‌شوید سشوار را روی حرارت ملایم نزدیک گوش آسیب‌دیده قرار داده و سعی کنید رطوبت باقیمانده را خشک کنید. همچنین باعث رفع مشکلات ترشحی نیز می‌شود‌.

 

تغییر وضعیت خواب

اگر روی گوشی که عفونت کرده می‌خوابید، حتماً وضعیت خواب خود را تغییر دهید. حتی می‌توانید سر خود را بالاتر قرار داده و چند بالش اضافی در زیر گردن قرار دهید تا فشار کمتری به گوش شما وارد شود، همچنین عفونت آن به راحتی خارج شود.

 

تمرینات صحیح گردن

یکی دیگر از راهکارهایی که باعث درمان عفونت گوش در خانه می‌شود، انجام ورزش‌های گردن به صورت صحیح است. در این صورت با انجام این حرکات در کانال گوش فشار شدید برداشته شده، درنتیجه عفونت آن تسکین می‌یابد.

 

برای انجام تمرینات گردن نیاز است که صاف بنشینید و هر دو پای خود را نیز صاف قرار دهید. گردن و سر شما باید به یک جهت چرخانده و موازی با شانه‌های شما باشد. شانه‌های خود را بالا بیاورید طوری که می‌خواهید گوش‌های خود را بپوشانید. سعی کنید شانه‌های خود را آهسته حرکت داده و به آرامی نگه دارید.

 

این عمل را در فواصل منظم در طول روز تکرار کنید. به عنوان مثال می‌توانید تا 5 مرتبه کشش را انجام دهید، سپس استراحت کنید.

 

هنگامی‌که می‌خواهید گردن خود را بچرخانید اصلاً سخت نگیرید. اگر در طول روز احساس می‌کنید که بیش از حد تمرینات گردن را انجام داده‌اید، سعی کنید استراحت کنید.

 

حواس خودتان را پرت کنید

یکی دیگر از راهکارهای خانگی برای درمان عفونت گوش این است که ذهن خود را از دردی که دارید دور کنید. البته این روش معمولاً برای کودکان مبتلا به عفونت گوش کاربرد دارد، ولی بزرگترها نیز می‌توانند آن را امتحان کنند.

 

به عنوان مثال اگر کودک شما در حال دندان در آوردن است، یک اسباب بازی به او بدهید تا با آن بازی کند. در این صورت باعث می‌شود که فشار روی گوش‌های عفونی کمتر شود.

 

سعی کنید با بچه‌ها بازی کنید، به آن‌ها رنگ‌آمیزی یاد دهید و کتاب‌های رنگ آمیزی را در اختیارشان قرار دهید. فیلم مورد علاقه خود را ببینید، میان وعده که فرزندتان دوست دارد را برایش تهیه کنید. به طور کلی هر کاری که می‌توانید انجام دهید تا اگر شما مبتلا به عفونت گوش هستید، حواستان پرت شود. همچنین اگر فرزندتان دچار گوش عفونی شده است با حواس پرتی بهبود یابد.

 

پیاز برای درمان عفونت گوش

یکی از روش‌های قدیمی که حتی مادربزرگ‌های ما هم استفاده می‌کردند، استفاده از پیاز برای درمان عفونت گوش بود. درواقع پیاز یک ماده مؤثر خانگی است که میکروب‌ها را از بین می‌برد و باعث کاهش درد و التهاب گوش می‌شود. عفونت گوش یک بیماری عفونی محسوب می‌شود و پیاز باعث درمان آن خواهد شد.

 

درمان عفونت گوش با عنبر نسارا

از آنجایی که عنبر نسارا حاوی مواد آنتی باکتریال و آنتی‌اکسیدان است بدون هیچ‌گونه عوارضی عفونت گوش را به سادگی از بین می‌برد. بنابراین یکی از روش‌های خانگی برای درمان عفونت گوش، استفاده از دود عنبر نسارا است.

 

درمان عفونت گوش با عسل

اگر عسل طبیعی و اصل باشد، بدون ایجاد هیچ نوع عارضه جانبی برای عفونت گوش بسیار مفید است. اگر عفونت گوش شما همراه با درد و وزوز یا سردرد و سرگیجه است، دو یا سه قطره عسل را داخل گوش خود بریزید. عسل وارد مجرای گوش شده و جرم گوش را از بین می‌برد، درنتیجه عفونت گوش شما خوب می‌شود.

 

 

 

مراقبت‌های خانگی لازم برای عفونت گوش

 

 

برای اینکه درد ناشی از عفونت گوش شما تسکین یابد، می‌توانید یک پارچه را گرم کنید و روی گوش خود قرار دهید.

 

برای تسکین درد می‌توانید از داروهایی که در این مقاله از مجله جوان ایرانی معرفی شده مانند استامینوفن و ادویل استفاده کنید تا اینکه بتوانید به پزشک مراجعه کنید.

 

سعی کنید به هیچ وجه بر روی آن گوشی که آسیب دیده نخوابید. درواقع هنگام خواب بر روی گوشی که عفونت ندارد استراحت کنید.

 

مراقب باشید اگر درد و علائم عفونت شما استمرار پیدا کرد و خوب نشدید، حتماً باید به یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

 

 

 

نظرات مردم در مورد عفونت گوش

در ادامه این مطلب از مجله جوان ایرانی به بررسی نظرات مردم در مورد عفونت گوش می‌پردازیم و پاسخ مناسب را برای آن ارائه می‌کنیم.

 

♦ یکی از بیماران پیام داده که من ابتدا گوش سمت چپم وزوز می‌کرد، اما پس از دو سه روز دچار گرفتگی گوش، سنگینی، درد و احساس فشار در این ناحیه کردم. گوشم مانند صدای طبل است و صدای وزوز می‌دهد که اصلاً قطع نمی‌شود. البته من عفونت سینوسی همراه با انحراف تیغه بینی نیز دارم. آیا با عمل انحراف تیغه بینی این مشکل من برطرف می‌شود؟ پس از دو هفته که من احساس فوری و سنگینی در گوش خود داشتم این حالت از بین رفت، اما همچنان دچار وزوز گوش هستم، نظر شما چیست و من چه کاری باید انجام دهم.

 

پاسخ این است که عفونت سینوس‌ها باعث ترشح عفونت به بینی شده و فرد را مستعد عفونت گوش می‌کند. عفونت گوش، جرم و سایر مشکلات گوش شما می‌تواند عامل مهم برای وزوز گوش باشد. درکل بهتر است که به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

 

 

 

♦ یکی دیگر از بیماران پیام داده آیا استفاده از پستانک باعث عفونت گوش فرزند من شده است یا خیر؟

 

پاسخ این است که اگر کودک شما همچنان پس از 12 ماهگی، از پستانک استفاده می‌کند، احتمال ایجاد عفونت در گوش‌های فرزند شما بسیار بیشتر است. شما والدین گرامی باید سعی کنید سریع‌تر پستانک را از فرزندان خود دور کنید.

 

 

 

♦ فرد دیگری پیام داده که من به عنوان مادر قصد ندارم به فرزند خود شیر بدهم. اگر به فرزندم شیر ندهم احتمال ابتلا به عفونت گوش در او بیشتر می‌شود یا خیر.

 

پاسخ این است که شما مادر عزیز باید هر طور که شده به فرزند خود شیر دهید.

 

کودکان باید حداقل 6 ماه از شیر مادر تغذیه کنند تا در برابر بیماری‌ها مقاوم‌تر بوده و احتمال ابتلا به عفونت‌های مختلف و همچنین التهاب گوش در آن‌ها بسیار کاهش یابد. اگر شیر شما کم است حتماً به پزشک مراجعه کنید تا با راهکارهای مختلف شیر شما افزایش پیدا کند. اما اگر بدون هیچ مشکلی قصد شیر دادن به فرزند خود را ندارید بهتر بود فرزند خود را به دنیا نمی‌آوردید.

 

 

 

♦ بیمار دیگری پیام داده که من حدود یک ماه پیش به سرماخوردگی بدی مبتلا شدم. گوش‌هایم کیپ شده و گاهی صدای سوت ممتد شنیده می‌شود. همچنین در برخی از مواقع صدای تق تق یا جیرجیر نیز می‌دهد و شنواییم را تحت تأثیر قرار داده و کمتر می‌شنوم. چه کاری باید انجام دهم؟

 

پاسخ این است که اگر درد و عفونت ندارید جای نگرانی نیست و این صداها با مرور زمان برطرف می‌شود.

 

 

 

♦ فرد دیگری پیام داده من سرما خوردم و به مدت دو روز است که از شربت و قرص استامینوفن استفاده می‌کنم. البته سرفه هم دارم صبح‌ها گوش درد عجیبی دارم و گوش‌هایم به شدت درد می‌کند. آیا من چگونه درمان می‌شوم؟

 

پاسخ این است که با توجه به توضیحات شما احتمالاً دچار عفونت گوش شده‌اید. اگر این درد ادامه داشت یا از گوش شما مایع بدبو ترشح شد حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

 

 

♦ فرد دیگری پیام داده من امروز صبح که از خواب بیدار شدم، گوش‌هایم کمی گرفته است و درد کمی را نیز احساس می‌کنم. آیا حتماً باید به پزشک مراجعه کنم یا داروی خاصی مصرف کنم؟

 

پاسخ این است که خیر شما نیازی به مراجعه ندارید. اما اگر درد و ترشح ادامه داشت نیاز است که به پزشک مراجعه کنید.

 

 

 

♦ یکی دیگر از بیماران پیام داده که گوشت سمت راستم بسیار درد می‌کند تا جایی که چشمم قرمز شده و حتی نصف صورت من نیز بی‌حس شده است. آیا به دلیل آب رفتن داخل گوشم به این درد مبتلا شدم یا دلیل دیگری دارد. البته من بسیار مراقب هستم قبل از دوش داخل گوشم وازلین می‌زنم. یک ماه قبل هم به این درد مبتلا شده بودم که دکتر پنی‌سیلین تجویز کرد. الان احساس نبض تو گوشم دارم و بعضی وقت‌ها خش خش کرده و تیر می‌کشد.

 

پاسخ این است که احتمالاً شما دوست عزیز مبتلا به وزوز گوش ضربانی شده‌اید. اگر این وضعیت ادامه داشت حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

 

 

♦ یکی دیگر از بیماران پیام داده که مادر من سرگیجه بسیار بدی دارد و پزشک معتقد است که گوش مادرم عفونت کرده است. چه راهکاری شما پیشنهاد می‌دهید که بهتر شود.

 

پاسخ این است که اگر گوش مادر شما عفونت کرده، می‌توانید از راهکارهای خانگی که در همین مطلب از مقاله جوان ایرانی معرفی شد استفاده کنید. اما اگر بهبود پیدا نکردند، حتماً باید تحت نظر پزشک دارو مصرف کنید. دقت کنید به هیچ وجه مادرتان گوش خودش را نخاراند یا دست‌کاری نکند، زیرا در این صورت مبتلا به عفونت مزمن می‌شود.

 

 

 

♦ فرد دیگری پیام داده داخل گوش پدرم یک نوع قارچ ایجاد شده که درد بسیار زیادی دارد. به دکتر مراجعه کرده و پزشک برایش یک قطعه استریل چشمی به نام کلوبیوتیک آزاد و استامینوفن تجویز کرده است. به مدت یک روز است که این داروها را مصرف می‌کند، ولی درد شدیدی دارد. به نظر شما چند روز طول می‌کشد تا خوب شود.

 

پاسخ این است که طول درمان قارچ گوش بسیار متفاوت هست، اما شما دوست عزیز باید بدانید که دوره درمان این بیماری معمولاً کوتاه مدت نیست و بین چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد. بنابراین با صبر و حوصله درمان را ادامه دهید و از هر نوع دست‌کاری گوش پرهیز کنید‌.

 

 

 

♦ یکی دیگر از بیماران پیام داده که من 33 سال سن دارم. هرچند وقت یک‌بار دچار گوش درد می‌شوم‌. هر وقت که به دکتر مراجعه می‌کنم پزشک می‌گوید که کمی التهاب دارید و قطره سیپلکس و قطره ضدالتهاب تجویز می‌کند، اما پس از مدتی که تمام می‌شود، مجدد گوشم درد می‌گیرد. چه کاری بهتر است انجام دهم؟

 

پاسخ این است که درمان التهاب و عفونت گوش نیاز به درمان طولانی‌مدت دارد. همچنین سعی کنید از شنا کردن پرهیز کنید و در معرض باد سرد نیز قرار نگیرید.

 

 

 

♦ یکی دیگر از بیماران پیام داده که من دو روز است سرگیجه دارم. به پزشک مراجعه کردم و برایم سرم تجویز کرده است، اما بهبود نیافتم آیا می‌تواند به دلیل عفونت گوش باشد.

 

پاسخ این است که بله امکان دارد که سرگیجه شما به دلیل عفونت گوش باشد. اما قبل از اینکه مطمئن شوید باید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا معاینه دقیق از شما به عمل آورد‌.

 

 

 

♦ فرد دیگری پیام داده که من گوش سمت راستم دو روز است به شدت ورم کرده و احساس سنگینی شدیدی دارم‌. به شدت وزوز می‌کند، حتی گاهی اوقات گریه می‌کنم. هرچند من آدم ضعیفی نیستم ولی این درد گوش را تا به حال تو عمرم نکشیده بودم. از هر دردی برایم سخت‌تر است. حال نمی‌دانم که آیا باید به پزشک مراجعه کنم یا با همین درمان‌های خانگی شما خوب می‌شوم.

 

پاسخ این است که شما حتماً باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

 

 

 

♦ فرد دیگری پیام داده من از صبح که بیدار شدم، گوش سمت چپم بسیار درد می‌کند. حدود یک روز گذشته اما باز درد دارم. آیا گوش من عفونت کرده است؟

 

پاسخ این است که درد گوش دلایل بسیار زیادی دارد، حتی در برخی از موارد زمینه نورولوژیک یا عصبی داشته و اصلاً هیچ ارتباطی به عفونت ندارد.

 

 

 

♦ فرد دیگری پیام داده که گوش‌های من بعد از حمام مدام تق تق صدا می‌دهد. باید از گوش پاک کن استفاده کنم. اما یک‌بار که از گوش پاک کن استفاده کردم درد زیادی گرفته و گوش‌هایم سنگین شد. البته به پزشک هم مراجعه کردم قطره گلیسیرین فنیکه و همچنین قرص افاکلاو داد. به مدت دو روز است که مصرف می‌کنم اما هیچ تأثیری نداشته است. چه کاری باید انجام دهم؟

 

پاسخ این است که این نوع درد شما به تدریج برطرف می‌شود. صبر و حوصله داشته باشد و طبق تجویز پزشک پیش بروید تا بهبود یابید.

 

 

 

♦ یکی دیگر از بیماران پیام داده که من به مدت سه ماه است که گوش‌هایم آب می‌آورد و گاهی احساس سنگینی نیز می‌کنم. داخل گوشم زخم شده، آیا این مشکل گوش من با روش‌های خانگی که شما تجویز کردید قابل درمان است؟

 

پاسخ این است که درمان‌های خانگی عفونت گوش معمولاً به شما کمک می‌کند تا بتوانید عفونت را کنترل کرده و وضعیت بدتر نشود. اما اگر مشکل شما حاد و جدی است درمان‌های خانگی به هیچ وجه جایگزین درمان‌های پزشکی نیست و شما حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.

 

 

 

♦ فرد دیگری پیام داده خواهر من چندین روز است که دچار گوش درد شده پس از اینکه به پزشک مراجعه کردم آمپول پنی‌سیلین برایش تجویز کرده، اما پس از اینکه دو بار این آمپول را تزریق کردم هیچ فرقی نکرده و همچنان گوشش درد می‌کند نظر شما چیست؟

 

پاسخ این است که اگر گوش خواهر شما عفونت کرده باشد، کمی طول می‌کشد تا درمان اثر کند. اما اگر درمان پزشک تأثیر نداشت و درد ادامه داشت حتماً مجدد به پزشک مراجعه کنید.

 

 

 

♦ بیمار دیگری پیام داده استخوان پشت گوش من و همچنین پشت سرم بسیار درد می‌کند. به مدت 4 یا 5 روز است که آنتی بیوتیک مصرف می‌کنم. دردش کمتر شده ولی هنوز ادامه دارد. آیا احتمال دارد که این درد به دلیل عفونت گوش‌هایم باشد.

 

پاسخ این است که بله احتمال اینکه این درد به دلیل مشکلات گوش شما باشد بسیار زیاد است. شما دوست عزیز باید طبق تجویز پزشک پیش بروید. دوره درمان آنتی بیوتیک را کامل کنید و اگر مجدد دچار درد شدید به پزشک مراجعه کنید.

 

 

 

♦ یکی دیگر از بیماران پیام داده که من چندین ماهه که دچار گرفتگی گوش شدم. وقتی دراز می‌کشم هیچ مشکلی ندارم اما وقتی بلند می‌شوم گوش‌هایم می‌گیرد و صدا تو سرم پخش می‌شود. به مدت 15 روز است که قرص سفکسیم می‌خورم، چهار بار دکتر رفتم. تمامی پزشک‌ها معتقد هستند که دچار عفونت شده‌ام، اما با داروهایی که پزشک تزریق تجویز می‌کند خوب نشدم و دیگر نمی‌دانم چه کاری باید انجام دهم.

 

پاسخ این است که اگر شما با داروهایی که پزشک معرفی کرده و همچنین درمان‌های خانگی بهبود نیافتید و هیچ نتیجه‌‎ای نگرفتید، باید مجدد به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

 

سؤالات متداول برای عفونت گوش

 

 

در این بخش از مجله جوان ایرانی به بررسی سؤالات متداولی که برای عفونت گوش وجود دارد می‌پردازیم.

 

قرص‌های مفید برای عفونت گوش میانی چیست؟

 

برای عفونت شدید گوش، آنتی‌بیوتیک‌هایی که توسط پزشک تجویز می‌شود بسیار کاربرد دارد. این نوع آنتی‌بیوتیک‌ها از صدای وزوز گوش پیشگیری کرده و باعث کاهش درد و التهاب عفونت می‌شود. قرص سیپروفلوکساسین و همچنین شربت سیتریزین دو دارویی هستند که توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی تجویز می‌شود. البته دقت کنید که این داروها حتماً باید توسط پزشک تجویز شده و مصرف کنید.

 

آیا سوراخ گوش باعث عفونت می‌شود؟

اگر شما عزیزان گوش خود را سوراخ کرده و باکتری وارد سوراخ گوش شود، باعث درد و التهاب زیاد، درنتیجه عفونت می‌شود. بنابراین بسیار ضروری است که حتماً در یک محیط بهداشتی گوش خود را سوراخ کنید تا از عفونت گوش در امان باشید. همچنین هر وقت که گوش خود را سوراخ کردید اگر دست‌هایتان کثیف است به هیچ وجه به گوش خود نزنید تا سریع بهبود یابد.

 

برای کاهش درد ناشی از عفونت چه کاری انجام دهیم؟

اگر شما بیمار عزیز مبتلا به عفونت گوش شده‌اید و همچنین درد دارید، داروهای ضد درد مانند استامینوفن یا ایبوفروفن همچنین داروی آزیترومایسین برای شما مفید است‌. البته دقت کنید به کودکان و نوجوانان به هیچ وجه آسپرین ندهید. به ویژه اگر کودکان مبتلا به آبله مرغان و علائم شبیه آنفولانزا و سرماخوردگی هستند، نباید آسپرین مصرف کنند، زیرا مبتلا به سندروم ری خواهند شد.

 

آیا عفونت گوش قابل‌انتقال و مسری است؟

خیر عفونت گوش واگیر ندارد و مسری نیست. اگر فردی مبتلا به عفونت گوش باشد، حتی با هواپیما می‌تواند مسافرت کند بدون اینکه به دیگران سرایت دهد. البته در برخی از افراد تغییر فشار هوا هنگام بلند شدن و فرود هواپیما باعث درد گوش می‌شود. این‌گونه افراد هنگام عفونت گوش باید از سفر با هواپیما خودداری کنند.

 

 

بهترین درمان خانگی عفونت گوش بزرگسالان (علائم شایع آن)